Reklama
 
Blog | Jan Svoboda

Rajčatová sezóna

Říkáte si, zvláštní název pro nový příspěvek, ale divili byste se, jak jsou rajčata zajímavá. Například z pohledu rozdílů mezi supermarkety. V poslední době jsem nakupoval v mnoha různých supermarketech a všiml jsem si zvláštního jevu.

Zaregistroval jsem totiž, že v různých obchodech lidé nakládají s rajčaty různě. Zatímco v Bille obvykle zákazníci vezmou sáček a vloží do něj trs rajčat včetně stopky, v Kauflandu je naprosto běžné, že nakupující otrhávají rajčata, aby neplatili zbytečně za váhu stopky. Pokaždé si vzpomenu na pořad Zdeňka Pohlreicha Ano šéfe, kde věhlasný šéfkuchař doporučuje „rajčata jedině na větvi“.

Nedávno jsem zavítal do ostravského Penny marketu v Ostravě Přívoze. Pro neostraváky dodávám, že Přívoz je čtvrť sousedící s hlavním nádražím v Ostravě, která není zrovna výstavní. Nejenže tam byla krabice od rajčat zpola zaplněná stopkami, ale co víc, při koupi jablečného džusu jsem zjistil, že nějaký žíznivý zákazník přede mnou vypil téměř celou litrovou krabici a vrátil ji zpět do regálu.

Svoboďák

Reklama